Gezinsreizen in de winter

Posted on 29-07-2016 at 11:54 AM

De traditionele wintersportbestemmingen in Oostenrijk en Frankrijk zijn natuurlijk hartstikke mooi, leuk en de moeite waard, maar voor wie een gezinsreis zoekt met iets meer spanning en avontuur zijn er veel mooiere bestemmingen te bedenken voor een echte wintervakantie.

Als reisorganisatie richten we ons met name op Europese bestemmingen die wellicht iets minder voor de hand liggen, maar waar juist voor kinderen en pubers heel veel te beleven valt. Daarnaast letten we op de prijzen op bestemming en zoeken we altijd unieke plekjes uit.

Een kleine greep uit het aanbod en wellicht inspiratie voor jullie volgende vakantie als gezin:

Unieke winterbestemming: Lapland wintervakantie

Niet de goedkoopste reisbestemming uit het aanbod, maar wel een hele unieke. Een wintervakantie Lapland is ideaal voor gezinnen die wel eens buiten de gebaande paden willen treden. In de winter van 2016 kun je met Simi oud en nieuw vieren in Lapland.

Behalve een rechtstreeks vlucht vanaf Hannover in Duitsland, gratis ruimbagage (waar vind je dat nog) en het gratis meenemen van je skispullen, staat er deze wintervakantie nog veel meer op je te wachten. Zo is de kans om het noorderlicht te zien meer dan 90% tijdens je vakantie. Dit bijzondere schouwspel is iets dat je zeker bij zal blijven.

Daarnaast vaar je een dagdeel mee op een ijsbreker. Voor de durfals is er zelfs de mogelijkheid om te zwemmen in het zojuist opengebroken ijswater. Een uitdaging die door mannen en pubers vaak aangegaan wordt.

Ook het ijsvissen, het bezoeken van een echte ijshockey-wedstrijd en nog veel meer staan op het programma. Het tropisch zwembad in het hotel is een welkome aanvulling, evenals de sauna. Een bijzondere gezinsreis die je nog lang bij zal blijven!

Wintersport in.....Slovenie

Slovenie ligt net onder Oostenrijk en grenst aan Italie. Hoewel wintersport in Slovenie niet zo extreem is en de pistes kleiner zijn, maakt de prijs van de accommodatie, het eten en de gezellige sfeer heel veel goed. Vooral met kinderen tot een jaar of 14 is Slovenie een ideale reisbestemming. Compacte pistes, betaalbare prijzen en veel extra activiteiten die worden georganiseerd. In Slovenie wordt gewoon met de euro betaald en qua reisafstand is het net zo ver als naar de Franse Alpen. Een aanrader voor iedereen die een beetje avontuurlijk ingesteld is!

Wintersportvakantie Tsjechie

Een gezinsvakantie in Tsjechie is ook een goede opte. Tsjechie ligt relatief dichtbij Nederland en is goedkoop. Het toerisme in de skigebieden heeft de laatste jaren een mooie vlucht doorgemaakt. Sneeuwgarantie is er niet altijd, maar met sneeuwkanonnen lukt het altijd om pistes beschikbaar te hebben. Een aanrader voor wie een beperkt budget heeft en niet per se skipistes voor gevorderden nodig heeft.

Book A Tour

HOLIDAYS DESTINATION HIGHLIGHTS

  • much, much more