Vader zoon survivalweekend

Posted on 23-05-2016 at 4:26 PM

Al enige jaren organiseert Simi gezinsreizen speciaal voor vaders en zoons. Dit doen we eigenlijk in heel Europa, afhankelijk van het soort reis dat je wilt maken.1 ding is echter altijd zeker: het wordt een actieve reis!

De meest populaire reisbestemming voor een vader zoon vakantie zijn de Belgische Ardennen. Betaalbaar, heel anders dan Nederland en niet te ver rijden zorgen voor een ideale combinatie van factoren voor een vader-zoon vakantie. We bieden zowel vader-zoon weekenden aan als vader-zoon vakanties in de Ardennen.

Waarom op vader-zoon vakantie?

Echt tijd met elkaar doorbrengen is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Er zijn veel vaders die hun kinderen niet regelmatig zien als gevolg van een scheiding, maar ook een drukke baan met verantwoordelijkheden kan ervoor zorgen dat er wel eens minder gezinstijd overblijft dan je eigenlijk zou willen.

Een vader-zoon vakantie is vooral bijzonder omdat het een "mannen onder elkaar" vakantie is. Ongedwongen, zonder zweverig gedoe, gewoon lekker tijd met elkaar doorbrengen in een natuuromgeving. Het samen beleven van activiteiten en het samen volbrengen van alle activiteiten zorgt voor een unieke herinnering die door veel zoons nog heel lang wordt onthouden.

Door een keer echt alleen met je zoon of zoons op vakantie te gaan zul je ontdekken dat ze het geweldig vinden om tijd door te brengen alleen met hun vader. Het is toch anders dan bij een gezinsvakantie waar ook de vrouwen aanwezig zijn.

Ardennen survivalweken

Een survivalweek in de Ardennen is een ideale manier om samen dingen te ondernemen. Simi regelt alles voor je, zelf hoef je alleen maar in de auto te stappen, de spullen in te pakken en te genieten van een week boordevol activiteiten.

De activiteiten zijn zodanig uitgezocht dat ze voor iedereen goed te doen zijn. Het is mogelijk elke activiteit net iets intenser te maken of juist iets minder intensief zodat je zelf kunt bepalen hoe heftig je vakantieweek wordt.

Vanaf de camping waar we verblijven kun je in de avonden prima terecht voor een drankje in het restaurant. Een lekkere barbecue of kampvuurtje maakt de vakantiebeleving natuurlijk helemaal compleet.

Ervaringen van vaders

We voeren deze reizen al enkele jaren uit voor vaders en zoons. De reacties van vaders zijn zonder uitzondering positief. Het samen tijd doorbrengen, even los van huis zijn en echte mannendingen doen zijn de meestgenoemde positieve ervaringen. Het kamperen valt veel vaders wel zwaar, maar je moet er iets voor over hebben toch?

De zoons vinden vooral de activiteiten fantastisch en genieten enorm van het buiten zijn en het reizen met de vaders. De sfeer is toch heel anders dan tijdens een gezinsvakantie, vaak mogen ze iets meer en ontstaan er vanzelf ook nog eens goede gesprekken!

 

Book A Tour

HOLIDAYS DESTINATION HIGHLIGHTS

  • much, much more