Gezinsvakanties met pubers

Posted on 05-03-2016 at 8:43 PM

Een leuke, gezellige gezinsvakantie uitzoeken is lang niet altijd eenvoudig. Rekening houden met alle wensen is best ingewikkeld en een mooie reisbestemming dan ook niet eenvoudig gevonden.

Als de kinderen ouder worden en in de pubertijd beginnen te komen kan het best zijn dat een gezinsvakantie die tot dan toe altijd prima was, opeens niet meer voldoet. Meer actie, leeftijdsgenoten, misschien zelfs al uitgaan, het zijn allemaal dingen die bij veel pubers beginnen te spelen op een gegeven moment.

Bij de gezinsreizen van Simi zul je merken dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn om ook met je pubers een mooie gezinsreis te boeken. In dit artikel zoomen we in op hoe je als gezin een locatie kiest zonder al te veel gedoe.

Advies 1: zoek common ground

Waar je als de kinderen klein zijn kunt volstaan met een simpel "omdat wij het zeggen", werkt dat met tieners net even anders. In deze fase breekt er een tijdperk aan van overleggen en samen beslissen om uiteindelijk een voor iedereen haalbaar compromis te bedenken. Vaak zie je gelukkig dat pubers net mensen zijn en in alle redelijkheid ook wel snappen dat je als ouder wellicht niet naar Salou of Blanes wilt. Daarnaast zijn er natuurlijk ontelbaar veel pubers die gewoon graag meegaan op reis en interesses delen met de ouders.

Ons advies: maak als ouders alvast een voorselectie van mogelijke reisbestemmingen, waarbij je al zoveel mogelijk rekening houd met je kinderen. Uiteindelijk kun je dan uit deze bestemmingen een keus maken.

Advies 2: zorg voor levendigheid

De meeste jongeren vinden het prima om met de ouders op vakantie te gaan, maar dag in dag uit alleen met het gezin zijn is voor de meeste pubers gewoon niet zo leuk meer. Zoek dus naar plekken waar contact met leeftijdsgenoten mogelijk is en waar ook in de avond iets te doen is in de buurt. Een levendige camping of een hotel met een zwembad of bowlingbaan is natuurlijk ideaal.

Advies 3: denk ook aan jezelf

Een gezinsvakantie hoeft niet helemaal in het teken te staan van de kinderen. Ook voor kinderen geldt dat ze soms rekening moeten houden met wensen van de ouders. Als jullie dus heel graag kastelen bekijken tijdens de vakantie, zorg dan dat er ook ruimte is om dit te doen. Als de kinderen al wat ouder zijn is dat wat makkelijker, want dat hoef je niet voortdurend toezicht te houden, maar met name met jongere kinderen kan het helemaal geen kwaad om ook aan jezelf te denken.

Book A Tour

HOLIDAYS DESTINATION HIGHLIGHTS

  • much, much more