BP2: Overnachten op een western ranch

 • Zwemmen met paarden
 • Paardrijden zweden
 • Zwemmen met paarden
 • Paardrijden zweden

Ook voor niet-paardenliefhebbers is dit een ideale uitvalsbasis voor een paar dagen genieten! Deze avontuurlijke gezinsbestemming midden in Zweden is een ideale locatie voor een paar dagen met activiteiten op een echte western ranch.

Tijdens deze 4-daagse vakantie (3 nachten) boek je behalve de accommodatie tevens een adventure-pakket. Het is mogelijk dit adventure-pakket te boeken voor het hele gezin of voor een deel van het gezin.

Verblijf - 3 opties

Optie 1: kamperen met eigen tent/camper of caravan

Je verblijft met eigen tent, camper of caravan op het terrein van de western ranch. Dit is uiteraard de goedkoopste optie. Je kunt indien gewenst zelf koken. Er is voor camping-gasten een klein apart keukentje beschikbaar waar je maaltijden eenvoudig kunt bereiden. Je verblijft aan de rand van de grootste rivier van Zweden op een mooie rustige campingplaats.

Inbegrepen:

 • Overnachting
 • Electriciteit

Optie 2: verblijf in een stuga (vakantiehuisje)

Deze huisjes hebben elk een eigen thema in western style en zijn basic, maar prima. Elk huisje beschikt over een eigen douche en wc. Beddengoed en handdoek zijn inbegrepen bij de prijs.

Inbegrepen:

 • Overnachting in huisje
 • Eigen wc en douche
 • Ontbijt

Optie 3: campingstuga (huisje zonder eigen toilet en douche)

Je verblijft in een huisje, maar deelt het sanitair met de mensen van de camping. Er is in het huisje geen eigen sanitair beschikbaar. Ideaal voor wie goedkoop wil overnachten, maar niet met eigen kampeermiddelen reist.

 • Overnachting in huisje

Adventure-pakket

Dag 1: bij aankomst ontvang je een welkomstdrankje en wat meer uitleg over de ranch en de mogelijkheden. Aankomst tussen 15:00 en 19:00. Bij afwijkende tijden vragen we je even contact op te nemen. 

Dag 2: na het ontbijt op de ranch beginnen we met een paardrijles en buitenrit. De geduldige instructeurs zullen je op weg helpen bij het paardrijden. De paarden zijn gewend om met mensen te rijden en zullen met plezier een mooie tocht maken. De instructie en introductie is een leuke manier om kennis te maken met de paardrijsport. Ervaring is niet nodig. Voor mensen die het spannend vinden is extra aandacht. Het maximale gewicht van de berijder is 90 kilo.

Indien je liever niet gaat paardrijden is er de mogelijkheid in plaats hiervan een introductie quadtocht te maken op eigen terrein. Dit is tevens mogelijk zonder rijbewijs. Jongere kinderen kunnen eventueel achterop bij de bestuurder.

's Middags is er tijd om de omgeving te verkennen, een bezoek te brengen aan het nabijgelegen roofdiercentrum of gewoon te relaxen natuurlijk.

In de avond is het tijd om te verzamelen voor de elandsafari. Dit doen we laat op de avond, omdat dan de elanden vanuit de bossen naar de vele grasvelden trekken om te grazen. Als je in Zweden bent is een elandsafari natuurlijk een must-do!

Dag 3:

De dag begint na het ontbijt met een kanotocht op de nabijgelegen rivier. De tocht duurt ongeveer drie uur en is voor iedereen goed te doen. De tocht voert je langs prachtige, rustige plekken en geeft je een goed beeld van de Zweedse natuur en rust.

's Middags is het tijd voor de quadtocht. Zelf quadrijden is mogelijk vanaf 16 jaar. Met jongere kinderen kunnen zij mee als passagier. Indien gewenst kan er ook afgesproken worden dat er alleen gereden wordt op het eigen terrein, dan kunnen ook jongere kinderen een quad besturen, maar we raden eigenlijk aan ze als passagier mee te laten genieten van een bijzondere tocht door de Zweedse heuvels.

We sluiten deze bijzondere paar dagen af met een avond in de hot tub en sauna (zwemkleding verplicht).

Dag 4:

In de ochtend vertrek je weer naar de volgende bestemming, wellicht 1 van de andere bouwpakketten van Simi of voor een eigen avontuur.

Inchecken

Bij voorkeur tussen 15:00 en 19:00.

Bijkomende kosten

Je boekt het pakket inclusief activiteiten en verblijf. Simi berekent geen boekingskosten of reserveringskosten. De prijs die je ziet is de prijs die je betaalt.

Verzekeringen

Wij raden aan een verzekering af te sluiten die specifiek het beoefenen van outdoor-activiteiten dekt. Deze kun je via Simi afsluiten,

d

Ik ben geen paardenmens, is dit dan wel leuk?

Jazeker! Hoewel de ranch draait om de paarden en het paardrijden zijn er enorm veel andere activiteiten te ondernemen. Daarnaast bevindt de ranch zich op een uniek plekje en is het een ideale plek voor kinderen en jongeren om een paar dagen te verblijven. Ze komen er leeftijdsgenoten tegen en kunnen zich helemaal uitleven op het uitgestrekte terrein.

Waar ligt de ranch precies?

De ranch ligt ongeveer een uur en een kwartier rijden vanaf Karlstad in het midden van Zweden. Vanuit hier steek je eenvoudig door naar Noorwegen of verder Zweden in.

Kunnen we langer/korter blijven?

Indien er huisjes beschikbaar zijn of plek is op de camping is het mogelijk korter of langer te blijven. Neem hiervoor contact op met Simi Gezinsreizen, dan kunnen we snel zien of er nog plek voor jullie is.

Kunnen we ook zonder kinderen hier boeken?

Ja hoor. Hoewel de ranch ideaal is voor gezinnen zijn er regelmatig koppels of groepjes die deze gezinsreis boeken. Geef bij het boekingsformulier even aan wat de wensen zijn, dan houden we daar rekening mee.

Zijn er kortingen mogelijk?

De prijzen voor dit pakket zijn scherp. In het voorseizoen (mei/juni) en naseizoen (september) zijn de prijzen nog iets lager dan middenin het hoogseizoen, maar dit is al direct verwerkt in de getoonde prijzen op deze site.

HOLIDAYS DESTINATION HIGHLIGHTS

 • much, much more