BP1: Een echte natuurbelevenis in Zweden

 • Terug naar de natuur
 • Boomhut Zweden
 • Natuurbelevenis Zweden
 • Zweden relaxen
 • Natuur huisje
 • Terug naar de natuur
 • Boomhut Zweden
 • Natuurbelevenis Zweden
 • Zweden relaxen
 • Natuur huisje

Overnachten in een boomhut? Slapen in een huisje zonder electriciteit, maar met het nodige comfort? Deze gezinsreis biedt een unieke natuurervaring voor het hele gezin. Een paar dagen zonder electriciteit en stromend water, maar op een absoluut magnifieke locatie in de Zweedse bossen.

Je verblijft tijdens deze gezinsreis middenin de natuur. Elk huisje is voorzien van een houtkachel, waardoor het nooit koud wordt. Hak je eigen hout, ga vissen op het meer, maak een kanotocht of stook de sauna op en spring na afloop als een echte Zweed in het meer. Kom even helemaal tot rust in een omgeving waar rust het toverwoord is.We raden deze locatie met name aan aan het begin van een rondreis, om direct in de vakantiestemming te komen en helemaal tot rust te komen.

Na een paar dagen in deze stressvrije omgeving is je vakantie echt begonnen en kun je met een leeg hoofd verder op reis door Zweden en Noorwegen.

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden en accommodaties die je kunt boeken. Wij raden een verblijf aan van 3 nachten om deze plek ook echt te beleven.

Mogelijkheden verblijf 2016 / 2017

4-persoons hut middenin de natuur

natuurhut Zweden

Prijs voor 3 nachten: EUR 505.

In deze eenvoudige hutten kun je met vier personen slapen. Een houtkachel en eigen stukje terrrein zit er standaard bij, daarnaast kun je rekenen op een heerlijk verblijf middenin de natuur. Zoals bij alles speelt veel zich af buiten de hutten bij het kookgedeelte. Je zult merken dat als er geen electriciteit en standaard warm water is, het veel werk is om toch de douche warm te krijgen, de sauna op te stoken of te koken op open vuur. Een echte uitdaging waar met name pubers, maar kinderen vanaf een jaar of 9 al enorm van genieten.


2-persoons boomhut

boomhut zweden

Een unieke ervaring om in 1 van de beschikbare boomhutten te verblijven. Er zijn er slechts 2 gebouwd, maar de uitzichten zijn adembenemend. Je waant je midden in de natuur met een fantastisch uitzicht over het meer. Vanuit je boomhut heb je geen zicht op andere hutten of huisjes, dus het voelt ook echt alsof je middenin de natuur verblijft.

3 nachten voor EUR 475

Extra kosten:

Biijkomende kosten voor elk verblijf in 1 van bovenstaande hutten:

EUR 35 eindschoonmaak (SEK 300) per accommodatie
Eco-vriendelijk bedlinnen en handdoeken EUR 20 per persoon (SEK 200)

Bouwpakket

Deze reis boek je als bouwpakket. Je kunt er voor kiezen een gehele rondreis aan de hand van ons reisaanbod samen te stellen, maar je kunt er ook voor kiezen slechts een paar dagen ergens te verblijven en zelf de rest van je rondreis in te vullen.  

Ideaal voor:

Gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar. Er is ontzettend veel dat ze ter plaatse zelf kunnen doen en ondernemen. Vissen, kanovaren, houthakken, koken op open vuur, een pizza bakken in de zelf opgestookte houtoven en genieten van natuur en rust. Deze gezinsreis valt vooral in de smaak bij pubers die er enorm van genieten om zelfstandig dingen te ontdekken.

Wij raden deze gezinsreis aan voor actieve gezinnen die op zoek zijn naar een echte natuurbeleving. De locatie waar de huisjes staan is vrij verstopt en maximaal zijn er 40 personen tegelijk op het hele terrein, maar door de slimme bouw van de huisjes heb je eigenlijk niet door dat er andere mensen aanwezig zijn.

Minder geschikt voor:

Gezinnen met kinderen onder de 5 jaar. Hoewel het allemaal mogelijk is, is de omgeving niet ideaal voor kinderen onder de 5 jaar.

Locatie

Gelegen in de buurt van de E18 ten westen van Karlstad en ideaal voor gezinnen die op doorreis zijn naar Noorwegen of verder Zweden in.

Wat te doen in de omgeving:

 • Kanovaren
 • Vissen
 • Sauna
 • Hottub (tegen betaling)
 • Bezoek aan Karlstad
 • High rope parcours (ongeveer 45 min rijden)
 • Boogschieten (bij Nederlandse eigenaren), 50 min rijden
 • Wandeltochten in de omgeving
 • Outdoor zwembad (25 graden) 1 uur rijden
 • Mountainbiketochten

Waar ligt deze locatie precies?

Ten westen van de E18 in de omgeving van Karlstad in de regio Värmland. Een verblijf op deze natuurlocatie is ideaal voor gezinnen die bijvoorbeeld op doorreis zijn naar Noorwegen of verder omhoog in Zweden.

Kunnen we ook 1 nacht verblijven?

Natuurlijk. Je kunt zelf het aantal nachten bepalen. Houd er wel rekening mee dat een enkele overnachting iets duurder zal uitvallen dan meerdere overnachtingen. Om optimaal van de natuur en omgeving te genieten raden we een verblijf van minimaal 2 nachten aan, maar 3 nachten is ideaal.

We zijn geen gezin, maar willen dit wel boeken. Kan dat?

Ja hoor. Hoewel we ons gespecialiseerd hebben in gezinsreizen voor gezinnen met pubers gebeurt het regelmatig dat mensen deze website bezoeken en enthousiast raken van het aanbod. Ook als koppel of samenreizende groep is het mogelijk accommodaties via Simi te boeken.

Hoe duur is Zweden nu eigenlijk?

Zweden is duurder dan Nederland. Dit merk je terug in de prijs van overnachtingen, maar ook in de prijs van activiteiten. We hebben er bij Simi op gelet dat met name de te boeken activiteiten niet te duur uitvallen. Als je in de supermarkt goed op de prijzen let kun je trouwens relatief goedkoop eten en drinken. Houd er rekening mee dat alcohol wel een stuk duurder is dan in Nederland.

Wat voor kwaliteit mag ik verwachten bij deze accommodatie?

Uiteraard hebben we deze sfeervolle plek middenin de natuur zelf bezocht. Je kunt er op rekenen dat alles prima verzorgd en erg netjes is. De eigenaar Thomas heeft alle bijzondere hutten en boomhutten helemaal zelf gebouwd. De constructie is prachtig en ook de inrichting van de hutten is, hoewel eenvoudig, tip top in orde. Als je op zoek bent naar een unieke en sfeervolle vakantielocatie is dit een aanrader die je zeker nog lang bij zal blivjen!

HOLIDAYS DESTINATION HIGHLIGHTS

 • much, much more