Noorderlichtreis Spitsbergen

 • ijsberenbord
 • Noorderlichtreis Spitsbergen
 • Heldere sterren
 • ijsberenbord
 • Noorderlichtreis Spitsbergen
 • Heldere sterren

Spitsbergen is een unieke reisbestemming. Behalve dat er meer ijsberen wonen dan mensen is Spitsbergen ook een plek waar je het echte noordpool-gevoel krijgt. Gelegen boven Noorwegen in de noordelijke ijszee is het een onderdeel van Noorwegen. 60% van Spitsbergen is bedekt met gletsjers.

Landinwaarts is het landschap ruig en er ligt alleen tussen juni en september niet overal sneeuw. De vele ijsberen, maar ook walrussen en walvissen die te zien zijn op en rondom Spitsbergen maken het een unieke reisbestemming.

Gezinsreis voor 4 personen (2 volwassenen + 2 kinderen tot 15 jaar)

Deze gezinsreis is gebaseerd op 2 kinderen en 2 volwassenen. Voor andere samenstellingen maken we graag een offerte op maat. Alle prijzen zijn per persoon. Je kunt onder het kopje reisinformatie precies zien wat wel en niet inbegrepen is bij de reis.

Dag 1:

Na aankomst op het vliegveld neem je de shuttlebus naar het hotel. Hier kun je je bagage achterlaten en inchecken. Vervolgens is het tijd om de hoofdstad van Spitsbergen te verkennen. Met 2000 inwoners is het de grootste stad van Spitsbergen, maar voor Nederlandse begrippen natuurlijk een dorpje.

's Avonds ontmoet je de gids en reizen we een kilometer of 10 naar "Trapper's station". Hier eten we een heerlijke tweegangen-maaltijd. De gids vertelt tijdens het eten van alles over Spitsbergen, de jacht-tradities en de omgeving.

Je slaapt in een houten tipi op rendierhuiden. De gids is in de buurt en houdt de wacht om te voorkomen dat nieuwsgierige ijsberen de nachtrust verstoren. De 80 Alaska huskies die je bij Trapper's station vindt zijn natuurlijk ook een hele geruststelling.

Dag 2:

Je ontmoet vandaag de sledehonden en krijgt uitleg over wat deze honden allemaal kunnen en doen. De meer dan 80 honden zijn volledig aangepast aan de pooltemperaturen en vinden het heerlijk om actief bezig te zijn.

's middags maakt de gids een kampvuur en wordt er gelunchd. Je slaapt vervolgens in een hotel in de "hoofdstad" van Spitsbergen met maar liefst 1700 inwoners.

Dag 3:

De derde dag komt de gids jullie ophalen voor een wandeltocht langs de zee. Gewapend met hoofdlampjes gaan we op zoek naar leven in de wilde natuur. We hebben warme dranken en lunch aan zee. Vervolgens maken we een tocht over 1 van de vele gletsjers die Spitsbergen rijk is.

Dag 4:

Op dag 4 worden jullie opgehaald voor een rondtocht door Longyearbyen waarbij jullie uitleg krijgen en meer te weten komen over het leven in de mijnen van Spitsbergen. Vervolgens is het weer tijd om te vertrekken. Natuurlijk wordt er veel verteld over het noorderlicht, de kans om het daadwerkelijk te zien is groot.

Het noorderlicht zien

De natuur laat zich natuurlijk nooit 100% sturen, maar de kans om het noorderlicht te zien is tijdens deze geinsvakantie groot. Het natuurverschijnsel Aurora Borealis zoals het officieel heet is een indrukwekkend samenspel van kleuren en uniek om mee te maken. De combinatie van de wildernis van Spitsbergen met het mee kunnen maken van het noorderlicht zorgt voor een unieke toevoeging aan de reis. Doordat Spitsbergen bijna helemaal op de Noordpool ligt is het 1 van de beste plekken in de wereld om het noorderlicht te spotten.

Extra overnachting Oslo

Voor sommige vertrekdata kan het handig zijn om een extra overnachting te boeken in Oslo, om zodoende een volle extra dag te hebben op Spitsbergen. Vaak kan dit zonder veel extra kosten, omdat de vluchten in de avond vaak gunstiger zijn dan in de ochtend. Bij het aanvragen van een offerte zullen we je dit altijd als optie geven.

Reisdata:

Tussen oktober 2016 en januari 2017

Inbegrepen

 • Activiteiten
 • Accommodatie
 • Retourvlucht Amsterdam - Longyearbyen

Niet inbegrepen

 • Maaltijden (deels wel inbegrepen)
 • Drankjes bij maaltijden
 • Extra activiteiten
 • Airportshuttle naar hotel

HOLIDAYS DESTINATION HIGHLIGHTS

 • much, much more